Werkgever

In opdracht van organisaties in de zorg, het onderwijs en het MKB begeleiden we mensen van werk naar ander, beter passend werk (outplacement- en 2e spoortrajecten).

Onze trajecten zijn intensief. We hebben regelmatig contact met de mensen die we begeleiden en met de opdrachtgevers. We gaan op een enthousiaste, betrokken manier voor het beste resultaat. Hierbij kunnen we gebruik maken van een groot netwerk aan bedrijven, onze jarenlange ervaring, onze kennis van de arbeidsmarkt en onze kennis van verschillende regelingen, wetten en methodieken.

Als een van je werknemers ziek wordt, is dat ontzettend vervelend. Je hoopt dat hij of zij gauw weer beter is en aan de slag kan in zijn of haar eigen functie. Soms lukt dit niet en zoek je als werkgever naar ander oplossingen binnen je bedrijf. Wanneer er binnen het bedrijf geen mogelijkheid is voor passend werk, helpt O&O werkt. je graag verder.

Wat doen wij voor jou als werkgever?
We begeleiden je bij het traject waar je in terecht komt als een werknemer langdurig ziek wordt. Door onze uitgebreide kennis en ervaring met de wet- en regelgeving rond ziekteverzuim (de Wet Verbetering Poortwachter), weten we precies welke stappen je op welk moment moet zetten om te voldoen aan deze wet. We onderhouden nauw contact met elkaar en monitoren dit proces. Ondertussen begeleiden we jouw werknemer. Zo vinden we de oplossing die het beste past in jullie situatie. Maatwerk dus.

Wat doen we voor jouw werknemer?
We beginnen met een gratis kennismakingsgesprek. We kunnen snel van start. Vaak al binnen een week. Hebben we een klik met elkaar, dan gaan we op basis van de offerte aan de slag met het traject. Tijdens dit traject, waarbij we intensief contact hebben, zoeken we samen naar de beste oplossing. Zo’n traject doorloopt over het algemeen deze zes fasen:

  1. Inventarisatie van de situatie
  2. Eventuele rouwverwerking
  3. Zelfonderzoek en onderzoek van de arbeidsmarkt
  4. Sollicitatietraining
  5. Bemiddelingsfase/jobhunting
  6. Nazorg/coaching in de nieuwe baan